Problemer at HFI afbryder slår fra eller at HFI ikke virker? Få udskiftning af gammelt HFI relæ eller HFI afbrydere i dag

HFI afbryder slår ikke fra – Få udskiftning af gammelt HFI relæ i dag

Hvis situationen er sådan dvs. HFI afbryder slår ikke fra, selvom at der ingen strøm er til hele eller dele af huset som f.eks. i stikkontakter, bør du tage problemet seriøst, problemet skyldes eventuelt et defekt HFI relæ eller at din HFI afbryder ikke virker. Hvis så er tilfælde bør du hurtigst muligt bestille en udskiftning af gammelt HFI relæ eller HFI afbrydere i dag og få et nyt HPFI relæ som fungerer korrekt. Ellers er det en risiko for at skader så som stød og brand opstå i dit hjem. 

HFI afbrydere virker ikke, hvad er årsagen?

Hvorfor HFI afbryderen eller HFI relæet ikke virker skyldes sandsynligvis at det er gammel, ikke har blevet vedligeholdt. Har det gået mere end 30 år, så er det tid til at få udskiftet den gamle HFI afbryderen eller dit HFI relæ til nyt HPFI/RCD-relæ. 

Problemer med el-anlægget og strøm kan være svære at fejlfinde på, især når de ikke kan løses ved blot at nulstille HFI afbryderen. Når det handler om problemer med strøm og stikkontakter, der ikke fungerer, men HFI afbryder eller HFI relæ ikke er udløst, kan situationen være kompliceret. Hvis din HFI afbryder er tændt, men der ikke er strøm til stikkontakten, er der flere årsager, der kan forårsage denne problematik. Du bemærker måske, at der et problemer med strømmen, fordi at HFI afbryderen er ikke udløst.

Årsager til, hvorfor din stikkontakt ikke virker men a HFI relæet eller HFI afbryderen ikke er slået fra kan være mange – for eksempel fungerer dine stikkontakter måske ikke på den ene væg. Eller måske mangler der strøm i det ene rum, men HFI afbryderen er ikke udløst. Uanset hvordan situationen er, hvis du har mistet strøm i dele af dit hus, og du ikke aner hvorfor, skal du følge disse tips for at afhjælpe problemet.

1. Prøv at slå fra din HFI afbryder

Den første ting, du vil gøre, er at sikre dig, at din HFI relæ fungerer som den skal. For at kontrollere, skal du afbryde alle de enheder, der løber ud af HFI afbryderen. Det er afgørende, at der ikke er nogen apparater tilsluttet. Når det er færdigt, skal du nulstille HFI afbryderen ved at slukke for den. Tænd den igen efter et par minutter. Dette vil sikre, at HFI afbryderen er tændt og sender strøm ned til stikkontakterne. Hvis strøm begynder at strømme til stikkontakterne efter nulstilling af HFI  afbryderen, er dit problem løst. Hvis du stadig har problemer, kan du slå alle afbryderne til og fra for at sikre, at du ikke er gået glip af den, der har fejlet.

2. Undersøg stikkontakter og afbrydere 

Det er muligt, at en af dine stikkontakter eller afbrydere er blevet beskadiget, eller at de har en løs ledning. Forestil dig gamle julelys – hvis det har samme udseende så kan det være årsagen til at du oplever problemer. Hvis du finder en brænd stikkontakt eller afbryder, så har du store problemer, hvis dit HFI relæ slår ikke fra. HFI relæet eller HFI afbryderens fremmeste opgave er at slå fra hvis der kommer fejlstrøm eller hvis der går ild i de faste elinstallationer. 

3. Undersøg dine sikringer i el-tavlen

Udover at lægge alt fokus på: HFI afbryder virker ikke, så kan du undersøge om du kan finde nogle sikringer som er sprunget. Hvis din sikring er sprunget, skal du udskifte den med en af samme type og ampere. Hvis en sikring har sprunget og at problemerne er væk, så har du sandsynligvis ikke brug for en akut elektriker, som du har hvis en stikkontakt er brændt, men hverken sikringer eller et gammelt HFI afbryder slåer fra. 

Sådan nulstiller du en hovedafbrydere 

Lad os sige, at din HFI afbryder eller at HFI relæ udløses ikke, men du har en delvis strømafbrydelse, eller at en enkelt stikkontakt ikke fungerer. I begge tilfælde, før du kan genetablere strømmen, skal hoved afbryderen nulstilles. Gennem at tage følgende sikkerhedsforanstaltning, sikrer du, at det er sikkert at gøre det tænkt gøre. Du skal også afbryde eller slukke for alle de enheder, der er tilsluttet el-anlægget.

HFI afbryder slår ikke fra - hvis HFI relæet ikke virker og testes.
HFI afbryder slår ikke fra - hvis HFI relæet ikke virker og testes.

Dårlig forbindelse i dit el anlæg – gammelt HFI relæ slår ikke fra

Lad os sige, at du nu efter at have undersøgt din HFI afbryder og forsøgt at nulstille hoved afbryderen og du stadig ikke har fået strømmen til stikkontakten. Måske er strømmen ude i det ene rum, og HFI afbryderen er ikke udløst, men stikkontakten virker ikke. Det næste trin er at tage stikkontakten ud af stikdåsen, dette er en elektrikers opgave som du ikke selv må udføre uden de rette viden. 

Sådan tjekker en elektriker dårlige forbindelser 

  1. Kontroller først skrueterminalerne for løse eller knækkede ledninger.
  2. Bøjer forsigtigt ledningen ved hver skrueterminal. Undersøger løse ledninger
  3. Holder øje med eventuelle forkullede, knækkede eller korroderede ledninger og skruer.
  4. Hvis stikkontakten ikke har en løs forbindelse, så udskifter vi den.

 

Afspil video om HFI afbrydere og HPFI afbrydere hvad er forskellen?

Udskiftning af gammelt HFI relæ til nyt HPFI eller RCD relæ

Hvis du opdager, at din HFI afbryder nemt slår fra (eller HFI afbryder slår ikke fra), måske er den varm at røre ved, eller måske den kan ikke nulstilles, så skal det gamle HFI udskiftes. Du må aldrig selv udskifte et HFI relæ, det er nemlig strengt ulovligt og autoriseret el-arbejde.

Hvis du oplever problemer som brand eller vand i el elinstallation, så bør du kontakte en akut elektriker med døgnvagt og få udskiftet det gamle HFI relæ til et nyt HPFI eller RCD relæ hurtigt muligt. Ellers løber du en risiko som kan have store konsekvenser. Derfor skal en HFI afbryder enligt lov virke. Lovgivninger er det for at hjælpe danskere at undgå stader årsaget af elinstallationer.

Min HFI afbryder virker fint er det et lovkrav at det skal udskiftes til HPFI relæ?

Hvis din HFI afbryder klarer jobbet, dvs. HFI relæet afbryder strømmen ved tilfælde af fejlstrøm eller brand så er der ikke et lovkrav om at udskifte HFI relæ til en nyt HPFI relæ. Vi anbefaler det dog alligevel.

HFI afbryder slår ikke fra er et stort problem i boliger, og iblandt er det også svært atafgøre om et ga

Faktum er at HFI afbryderen slår fra ved en fejlstrøm på maks. 0,03 ampere (30 mA) vekselstrøm og HPFI afbryderen slår også fra ved maks. 0,03 ampere vekselstrøm, HPFI relæet håndterer også pulserende jævnstrømme og er derfor mere sikker.  

Udfyld formularen her for at kontakte Københavns Elektriker

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Author picture

Send en besked og Københavns Elektriker kontakter dig

Cookies & Vigtig Info

Autorisationskrævande opgaver som annonceres indenfor el-området går til vores autoriserede underleverandører, da vi for tiden ikke er autoriserede indenfor el-området. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.